Als het de bedoeling was van de PvdA om weer eens in het middelpunt van de belangstelling te komen staan, dan mogen ze niet klagen. Want aan aandacht geen gebrek. Gisteren werd er op Twitter al veel gesproken over het plan dat PvdA politici verplicht meer de straat op moeten.

Gisteravond ging het los toen twee Turkse kamerleden daadwerkelijk op straat werden gezet. En vandaag gaat het over Jetta Klijnsma. Jetta, die armoede wilde oplossen met moestuinen, wil nu het straatvreesprobleem van PvdA'ers oplossen met... tandems! Jawel, in plaats van met de dienstauto moeten PvdA'ers op de tandem door het land. Dat doet ze zelf ook (weliswaar achterop) en het helpt: "Ik ben heel erg in contact met de straat", zei ze gisteren volgens de Telegraaf in de fractievergadering. "Als iemand me aanhoudt als ik langsfiets, wat heel vaak gebeurt, sta ik die ordentelijk te woord". 

Soms neemt Jetta dat 'heel erg in contact met de straat' echter iets te letterlijk, want in 2012 belandde haar tandem in de tramrails en kwam ze lelijk ten val. Ze heeft toen een weekje thuis moeten werken. En dat is toch een hele week niet op straat.

Hoe dan ook: "Moge Allah je een tandem schenken", twittert Bart Nijman:

Regilio tuur is een beetje boos

Het filmpje van Sunny Bergman, die een Sinterklaas en 2 Zwarte Pieten naar Londen stuurde, heeft ook Regilio Tuur bereikt. Het is goed voor een stevig betoog op zijn Facebook pagina. Zonder zijn scheldwoorden te willen herhalen komt het erop neer dat Zwarte Piet de reden is dat hij uit Nederland naar Amerika is verhuisd, dat Nederland een racistische en fascistische traditie heeft, dat het geen wonder is dat zoveel Nederlanders de Nazi's hebben geholpen als NSB'er met de holocaust en dat we de holocaust van de nakomelingen van de slaven ieder jaar vieren met Sinterklaas.

3D printers maken nieuwe huid voor brandwondslachtoffers

Het grootste brandwondencentrum van Canada, het Ross Tilley Burn Center in Toronto, is enthousiast over het gebruik van 3D printers voor mensen met brandwonden. Met de 3D printers worden stukken huid geprint die stukken huid met brandwonden kunnen vervangen.

Voor de geprinte huid worden eerst gezonde huidcellen van de te behandelen persoon genomen, die worden geanalyseerd en vermeerderd in een laboratorium. Vervolgens groeien de kweekcellen en gaan ze daarna in de printer, die de cellen aaneen print tot een gel-achtige huid, die zo op de patiënt toegepast kan worden. Helemaal vlekkeloos gaat het allemaal nog niet, het grootste probleem is nog de groei en het vermeerderen van de cellen, dat nu nog te lang duurt om mensen snel te kunnen behandelen. Maar daar wordt aan gewerkt.

Computer says no: top 10 online irritaties

Zit je ook weleens vloekend achter je computer? Dan ben je niet de enige. De website Dutchcowboys heeft op basis van klachten bij Mopinion over websites een top tien samengesteld van meest voorkomende irritaties tijdens het surfen op internet. Mensen hebben het meeste hekel aan een foutmelding en aan informatie die niet duidelijk te vinden is. Verder, en dit is echt een tip voor iedereen met een website: mensen háten formulieren die moeten worden ingevuld of gedownload. Dus, bedrijven of instanties: graag gewoon een telefoonnummer op je site zetten of een mailadres ipv een contactformulier en geen downloads die ook gewoon een webpagina kunnen zijn.

Foutmelding (20.0%)

Informatie niet te vinden (19.0%)

Formulieren invullen en downloaden (18.5%)

Gegevens opnieuw moeten invullen (8.8%)

Tekst onduidelijk (7.4%)

Site laadt langzaam (6.7%)

Werkt niet op mobiel/ tablet (6.1%)

Problemen met inloggen (4.8%)

Functionaliteiten site onduidelijk (3.3%)

Pagina niet gevonden (3.3%)