Het is weer warm en dit zorgt bij mening kantoorwerknemer voor kledingstress. Want kun je nu wel of geen korte broek aan naar je werk? Wel of geen teenslippers?

Sommige bedrijven hebben hier een heuse kledingpolicy voor, die van UPS telt bijvoorbeeld 44 pagina’s, zo staat te lezen op de site van NRCQ vandaag. Op die site hielden ze ook een peiling over de stelling:

‘Wat vind jij van slippers op je werk?’

Een overgrote meerderheid van 61% zegt het ongepast te vinden. De werkvloer is namelijk geen camping. 18% zegt daarentegen; ‘heerlijk ik draag ze’.

Verder zijn er mannen die het maar discriminatie vinden dat vrouwen vaak wel met blote benen en open schoenen naar het werk mogen, maar mannen niet. Die trekken zich er dus niks van aan. Net zoals Frank Huiskamp, redacteur bij NRC.

Homohuwelijk: kinderen begrijpen het perfect

Het houdt heel Amerika al een week in de ban: de uitspraak van het hooggerechtshof dat in het hele land homo’s en lesbiennes met elkaar mogen trouwen. Nu vinden veel tegenstanders dat dit moeilijk uit te leggen is aan kinderen.

Maar het blijkt helemaal geen probleem te zijn, want kinderen in de VS snappen al heel goed wat ‘gaymarriage inhoudt. In een filmpje voor de latenightshow van Jimmy Kimmel werden verschillende kinderen gevraagd of ze weten wat gaymarriage is en wat ze er van vinden.

Kim Kardashian: gebruik van selfies geeft mij macht

Selfiequeen Kim Kardashian heeft éindelijk uitgelegd waarom ze zoveel selfies post op instagram. Ze vertelt dat het haar macht vergroot om het beeld van haar in de media in eigen hand te houden. En…. hou je vast…. dat het er ook voor zorgt dat mensen haar zien als iets meer dan alleen een sekssymbool.

Nu staan er inderdaad ook weleens normale foto’s op, maar er zijn weinig foto’s bij waar Kim Kardashian níet sexy op staat. Kardashian deed haar opmerkelijke uitspraken op een conferentie over vrouwen in de media in San Francisco.

Bionnenkort verschijnt ere en nieuw Selfie boek van Kim Kardashian met de titel ‘Selfish’. Die titel is bedacht door haar man Kanye West, zo onthulde ze gisteravond.

Vrouw met geheugenverlies wil weten wie ze is

Een opvallend verhaal uit Amerika van een vrouw met geheugenverlies. Ze werd in februari dit jaar aangetroffen in de buurt van San Diego. De vrouw, die Sam wordt genoemd en met een Australisch accent Engels spreekt, werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar schatten ze de vrouw op een jaar of 50. Het afnemen van vingerafdrukken hielp de autoriteiten niet om haar identiteit te achterhalen. En daarom is er nu een speciale Facebookpagina waarop aan mensen wordt gevraagd of ze de vrouw herkennen.

En er is haast geboden, want de vrouw blijkt een hersentumor te hebben (waarschijnlijk ook de oorzaak van haar geheugenverlies). En ze wil graag haar familie de kans geven om nog afscheid van haar te nemen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.