Het is in ieder geval een opvallend interview: comedian Jerry Seinfeld interviewde Barack Obama voor zijn serie Comedians in Cars Getting Coffee. In deze serie drinkt telkens een bekende Amerikaanse comedian koffie met een beroemdheid. Intussen wordt diegene het hemd van het lijf gevraagd. 

Vandaag werd het zevende seizoen afgetrapt, met niemand minder dan de President van Amerika. Seinfeld reed naar het Witte Huis en omdat de president niet van het terrein afmocht, reden ze maar rondjes over het terrein en dronken ze koffie in de personeelskantine. Maar het interview was er niet minder spannend door. Wat dacht Obama bijvoorbeeld de eerste nacht dat hij in het Witte Huis sliep? Welke president in zijn grote voorbeeld en waarom? En Obama heeft zijn eigen visie op waarom hij zo populair is bij jonge kinderen.

Donald Trump-moe? Gebruik het Donald Trump-filter

Zelfs in Amerika worden mensen een beetje Donald Trump-moe. Hij beheerst daar zo het nieuws dat webbrowser Google Chrome nu met een filter is gekomen voor mensen die niks meer over Trump willen horen. Het filter blockt alle webpagina’s die gerelateerd zijn aan de Amerikaanse presidentskandidaat. Het kan op 3 niveau’s worden ingesteld: mild, aggressive and vindictive (Mild, aggressief en wraakzuchtig).

Het filter scant Trump gerelateerde headlines op nieuwssites en besluit dan, aan de hand van hoe je hem hebt ingesteld, of het de pagina verwijdert of niet. De 'mild' versie zou goed genoeg moeten zijn om de meeste berichten tegen te houden, als je hem instelt op 'wraakzuchtig' zul je geen enkel Trump-bericht krijgen te zien.

De initiatiefnemer zegt dat hij het filter heeft ontwikkeld uit een “diep gevoel van ergernis en patriottische plicht”.

Aretha Franklin is back!

De laatste keer dat Aretha Franklin viral ging was na haar optreden bij de inauguratie van Obama als president van de Verenigde Staten. Dat optreden was niet al te best. Kwam door de kou, zei The Queen of Soul, en door het geluid dat niet goed was. Veel mensen geloofden echter dat Aretha, inmiddels 73, het niet meer in zich had. Maar hoe ongelijk die mensen hadden, bewees Aretha eergisteren, bij de uitreiking van de Annual Kennedy Center Honors. De avond ging niet om haar, maar om de mensen die een award kregen, onder wie Carol King, de schrijfster van het liedje ‘You make me feel like a natural woman’ (1967). Aretha kwam dit nummer, 1 van haar grootste hits, zingen, terwijl Carol King naast Barack en Michelle Obama zat om het aan te horen. Ze kwam het podium op in een bontjas met handtas, plofte neer achter de piano en wat er toen gebeurde verbaasde iedereen. The queen was back. Halverwege het nummer stond ze op, gooide haar jas uit en kreeg ze een staande ovatie van de hele zaal. Carol King werd gek, Obama veegde een traantje weg. Volgens een journalist van the Guardian was dit niet het optreden van het jaar, maar het optreden van het millenium.

Nieuw: de ‘muziektampon’

Op de valreep wordt op deze laatste dag van het jaar de uitvinding van 2015 gepresenteerd: de Babypod. Het is namelijk bekend dat muziek belangrijk is voor de ontwikkeling van ongeboren baby's. Maar door de buikwand komen geluiden alleen maar gedempt over. Een gynaecologische kliniek in Spanje heeft daarom iets ontwikkeld waardoor het ongeboren kind de muziek veel directer kan horen: een speakertje vermomd als tampon en gemaakt van siliconen. De zwangere vrouw kan de Babypod gebruiken als gewone tampon en het apparaatje aansluiten op haar muziekspeler. Het geluidsniveau staat op maximaal 54 decibel, wat gelijk staat aan het volume van achtergrondmuziek of een gesprek op gedempte toon. Het kind zal reageren met lachjes en mond- en tongbewegingen, zegt de kliniek, behalve als hij slaapt.