Een lokale Zuid-Hollandse krant in het gereformeerde Goeree-Overflakkee heeft excuses aangeboden aan haar lezers voor het publiceren van een interview met twee jonge homo’s.

In een serie over twintigers lieten ze op 4 september de 20-jarige Arjan Kamp uit Goeree-Overflakkee en 'overkanter' Menno Smit(19) aan het woord, die elkaar een jaar geleden via internet hebben ontmoet.

De christelijk opgevoede Arjan vertelt in het interview dat hij zijn coming-out erg lastig vond. 'Flakkee is al een hechte gemeenschap, maar een kerkgemeenschap is nog hechter', aldus Arjan. 'Gelukkig heb ik nooit negatief commentaar gehad op mijn coming out. Mensen hadden het niet verwacht, maar ze zijn alleen maar positief.'

De lezers waren dat blijkbaar niet, want de hoofdredactie heeft gemeend excuses te moeten aanbieden. Omdat het artikel niet zou ‘stroken met de de grondslag van Eilanden-Nieuws'.

Denken ze nou echt dat ze er mee wegkomen met excuses..? ONTSLAAN die verslaggever! (Via @MaartenHHoog) @DekrantvanGO pic.twitter.com/MwikXL1Hyl— Bart Mos (@BartMos) September 14, 2015