Hysterische tienermeisjes op Twitter vandaag, want hun super-idool Justin Bieber bleek afgelopen nacht in Amsterdam te zijn geweest. Zonder dat eerst te vertellen! Drama’s natuurlijk, maar dat weerhield menig fan er niet van om direct de trein naar de hoofdstad te pakken om te kijken of hij er misschien nog is.

De eerste aanwijzingen kwamen vanochtend via Twitter en Instagram, waar de Nederlandse top DJ Martin Garrex een foto van hem en Bieber plaatste vanaf een balkon van het Okura hotel met daarbij 'AMSTERDAM' en ‘Amsterdam is in trouble’.

Toen later vanochtend ook Bieber zelf een foto poste van zichzelf in een hotelbed was het hek helemaal van de dam, want RTL Boulevard meende duidelijk het interieur te herkennen van het Conservatorium hotel, waar Bieber al eens eerder sliep.

 

Promos been Fun early mornings late nights

Een foto die is geplaatst door Justin Bieber (@justinbieber) op 18 Sep 2015 om 2:21 PDT

Inmiddels is Bieber daar vertrokken en zijn fans stonden hem daar natuurlijk op te wachten. Dat zorgde voor hysterische beelden.

‘Geld Kinderpostzegels naar antisemitische organisatie die Hamas steunt’

Lezers van het Reformatorisch Dagblad zijn gewaarschuwd: als je kinderpostzegels koopt steun je antisemitisme. Althans, dat stelt Tom Struick van Bemmelen in een column. Hij schrijft dat het verwerpelijk is dat de stichting Kinderpostzegels de anti-Joodse organisatie Holy Land Trust blijft steunen. Holy Land Trust roept volgens hem op tot een boycot van alles wat Israëlisch is en met Israël te maken heeft. Ook roept hij dat ze Hamas steunen.

Vorig jaar kwam de Stichting Kinderpostzegels ook al in opspraak wegens het geld geven aan deze organisatie. Maar Kinderpostzegels reageerde toen dat de beschuldigingen ongegrond waren en dat 'Kinderpostzegels neutraal en apolitiek is en altijd opkomt voor het kwetsbare kind'.

Hola Land Trust is één van de 600 goede doelen waar het geld van Kinderpostzegels naartoe gaat. Tom Struick van Bemmelen is behalve voormalig Eerste Kamerlid ook voorzitter van Likoed Nederland.

Hillary en ‘Trump’

Donald Trump blijft de gemoederen bezig houden in de Verenigde Staten, zeker na het debat bij CNN is hij weer het gesprek van de dag.

Maar de democraten zitten uiteraard niet stil, zo was Hillary Clinton te gast bij Jimmy Fallon, en die besloot haar ‘telefonisch’ te interviewen als ‘Donald Trump’. En we moeten zeggen, Hillary kan een aardig potje acteren en heeft ook nog eens humor.

Facebook wil concurreren met Twitter als nieuwsvoorziening

Al tijdenlang ziet Facebook met lede ogen aan hoe Twitter volop gebruikt wordt als nieuwsbron. Zeker bij breaking news, zoals vanochtend met de verwarde man op een WC in de Thalys in Rotterdam, is Twitter een dankbare bron van nieuws voor vele media. Door het invoeren van hashtags probeerde Facebook een tijdje geleden al een inhaalslag te maken, maar dat komt nog niet goed van de grond. Daarom is er nu iets anders bedacht.

Signal, een speciale app voor journalisten waarmee je makkelijk kunt zoeken in Facebookberichten en bijvoorbeeld ook Instagramposts. Je ziet met één druk op de knop wat er trending is en je kunt heel makkelijk alles wat je voor je verhaal nodig hebt downloaden en bewaren.

Signal is nu nog niet beschikbaar in Nederland en richt zich nog alleen op Engelstalig nieuws.