Grote paniek vanmorgen, op twitter met name, want het internet was stuk. Inmiddels is het probleem opgelost maar de hashtag #storing bleef nog lang  trending.  De websites waar je kunt kijken hoe snel je internetverbinding is, speednet.org bijvoorbeeld: allemaal overbelast. Iedereen gaat naar dat soort sites om zijn of haar verbinding te testen. Winkeliers klagen ook veel: vaak lukt pinnen nog niet. 

Al drie dagen trending: DE JURK

Het kan wel eens een record trending topic worden. 

Nieuwslezer Jan de Hoop is op dreef met woordgrappen:

Zelfs superserieuze journalisten als Nikki Sterkenburg bemoeien zich ermee:

Evert Kwoko verwijst naar het foutje dat Trijntje maakte na de ramp op de Filppijnen. Ze beloofde toen voor elke like op facebook een euro over te maken naar Gir0555. 200.000 mensen drukten op de knop.

NAAKT

Hoe werken sociale media: iemand roept iets, en allerlei mensen roepen daar iets over, daarover ontstaat ophef en dan heeft echt iedereen het erover. Zonder dat iemand ook maar de moeite neemt om te kijken wat er in eerste instantie geroepen werd wel klopt… Wat is er aan de hand? Gister zette de moeder van een meisje dat aan de Universteit van San Diego performance-art studeert, een bericht op Facebook: 'mijn dochter moet verplicht naakt op een podium voor haar hele klas gaan staan, ander zakt ze voor haar examen'

Heerlijk om te lezen hoe dat finaal uit de hand liep.

Maar: het klopt allemaal niet. Er is niks verplicht, naakt performen moet kunnen, zegt de universiteit maar is zeker niet een verplicht nummer. Tegenreactie: op facebook en twitter melden vele honderden mensen dat ze zich gaan aanmelden voor de studie performance art aan de universiteit van San Diego!

Misdaadmeter

Gisteravond werd de nationale misdaadmeter uitgezonden. Amsterdam de gevaarlijkste stad van Nederland. Per gemeente werd bekend gemaakt wat er aan crimineel gedoe heeft plaatsgevonden, het afgelopen jaar. Mensen kunnen maar niet geloven dat de misdaad in Nederland zo sterk gedaald is en nog steeds daalt.

Als je de media, en met name de social media volgt dan lijkt Nederland steeds onveiliger te worden!

Gisteravond was er weer een Liquidatie, in Amsterdam. De 25e in twee jaar.

Twitter was sneller dan politie, Telegraaf en NOS:

Ooggetuigen meldden meteen wat ze hebben gezien:

Overigens heeft dus inmiddels bijna iedereen die Amsterdam woont dus een liquidatie in zijn of haar buurt meegemaakt. Dat kan niet anders met 25 afrekeningen in 20 maanden...

WHISPER Whisper is een app, eenmaal geïnstalleerd kan je anoniem bekentenissen doen, waar andere gebruikers van de app dan weer van kunnen genieten. Goed voor uren vermaak natuurlijk…

Gister op Buzzfeed, de grote amerikaanse lifestylesite, ter promotie van de app Whisper: Coffee Confessions Anonieme bekentenissen van medewerkers van de grootste koffieketen ter wereld.

Als je vervelend bent krijg je cafeïnevrije koffie, iedereen krijgt gewoon volle melk ipv magere en een koffiezetter bekent zelfs met diverse klanten het bed te hebben gedeeld. 

Veel verontwaardiging op het web over met name de stiekeme decaf voor chagrijnige klanten. Want seks met klanten is 1 ding, koffie moet cafeïne bevatten!