Het personeel van een Aldi filiaal in Dammartin-en-Goëlle, dat twee weken geleden werd geëvacueerd bij de gijzelingsactie in een nabijgelegen drukkerij, moet de verloren uren inhalen van de Aldi directie. De ongeveer 15 werknemers en de vakbonden laten dat woedend weten aan de Franse media.

Op Twitter wordt er verontwaardigd gereageerd. Het personeel moest een halfuur voor de inval bij de gijzeling in de drukkerij de winkel verlaten. Ook de avondploeg kon niet bij de winkel komen vanwege de politieactie en hebben daardoor niet hun uren kunnen maken. Al het personeel moet de niet gewerkte uren inhalen of anders een vakantiedag inleveren. Aldi kwam eerder al in opspraak vanwege de strenge manier waarop er met personeel wordt omgegaan. 

Huur je eigen hacker

Wil je de Facebookpagina van je ex hacken, of de mail van je concurrent? Of wil je dat een site met vervelende informatie over jou offline gaat? Maar ben je niet zo handig met de computer? Geen nood, vanaf nu kun je je eigen hacker inhuren.

Het enige dat je hoeft te doen is je opdracht plaatsen op Hacker's List en vermelden hoeveel je er ongeveer voor wilt betalen en hackers bieden vanzelf hun diensten aan met een offertebedrag erbij. De site is sinds november online en sindsdien zijn er al zo'n 400 opdrachten geplaatst door mensen die een hacker willen. De opdrachten worden uitgevoerd voor bedragen tussen de 100 en 5000 dollar, al naar gelang de moeilijkheid van de opdracht en de bereidwilligheid van de vrager om ervoor te betalen.

De initiatiefnemers zijn drie mannen uit Colorado. En hoewel hacken illegaal is, is de site nog niet uit de lucht gehaald door de autoriteiten. Volgens de initiatiefnemers omdat de site zelf niets meer of minder dan een ontmoetingsplaats is en dus legaal.

Zo makkelijk geven wij wachtwoorden weg

We worden er zo vaak voor gewaarschuwd: geef nooit je wachtwoorden weg. Maar de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Kimmel wilde wel eens weten hoe voorzichtig wij eigenlijk zijn met onze wachtwoorden. En dus stuurde hij een verslaggever de straat op om te kijken hoe makkelijk het was om achter iemands wachtwoord te komen.

Het resultaat is om te huilen. Want er zijn slechts een paar vragen nodig om achter de wachtwoorden van wildvreemden te komen.Het filmpje is in enkele dagen tijd al meer dan 3 miljoen keer bekeken, dus het is te hopen dat deze mensen inmiddels hun wachtwoorden hebben aangepast.

Man ontslaat voltallig personeel via WhatsApp 

Dat ook werkgevers met hun tijd meegaan bewijst een ondernemer uit Blauwestad in Groningen. Hij heeft het voltallige personeel van zijn brasserie ontslagen per Whatsapp.

Alle personeelsleden van brasserie Loef en Lij kregen van hun baas Ed Verwoerd in een groepschat hetzelfde bericht: 'Wij hebben onverwacht besloten na een langdurig conflict met met de provincie om per 1 februari onze bedrijfsvoering te beëindigen. Bedankt voor jullie inzet. Wij wensen jullie veel succes in de toekomst.'

Het bedrijf was al een maand dicht vanwege problemen met de provincie, maar zou na een korte winterstop in maart weer de deuren openen.