Stond Facebook vorige week in Nederland nog voor de rechter omdat ze de privacy van iemand wilden beschermen die wraakporno had gepost, in België staan ze nu voor de rechter omdat ze juist te weinig aan privacy zouden doen.

De Belgische privacycommissie daagt Facebook donderdag in een kort geding voor de rechter vanwege de manier waarop het internetbedrijf surfgedrag van leden en niet-leden in de gaten houdt en opslaat. Facebook trekt zich namelijk niets aan van de Europese privacywetgeving en volgt daarnaast in het geheim zowel leden als alle andere internetgebruikers die met de diensten van de sociale netwerksite in aanraking komen. Dat stelt de commissie op basis van onderzoek door onder andere de Vrije Universiteit Brussel en de Katholieke Universiteit Leuven.

Inmiddels lijkt de commissie de EU achter zich te hebben staan. De landen van de EU zijn het vanochtend namelijk eens geworden over een nieuw Europees wetsvoorstel dat gegevens van burgers beter moet beschermen tegen de datahonger van grote bedrijven. De Algemene Verordening Gegevensbescherming moet Europese burgers meer controle geven over de persoonlijke gegevens die zij achterlaten bij internetbedrijven als Google, Facebook en Amazon. Bovendien kunnen die bedrijven zware boetes (tot 2 procent van de omzet) tegemoet zien als zij zich niet aan de regels houden

Zo tweeten wij naar bedrijven

Webcareteams van bedrijven hebben het niet altijd even makkelijk. Ze krijgen vaak te maken met boze klanten, waarbij sommigen zo boos zijn dat ze helemaal losgaan op twitter.

Het team van de Best of Social Media Awards besloot een aantal webcare-medewerkers van grote Nederlandse bedrijven tweets te laten voorlezen die naar hun gestuurd zijn. Het is een wonder dat ze nog vriendelijk weten te blijven.

Er klopt niks van Jurassic World

De nieuwste Jurassic-film, Jurassic World, die dit weekend in première ging, heeft alle Jurassic-records verbroken. Het is namelijk de eerste van de 4 Jurassic-films die meer dan 500 miljoen dollar binnenhaalde in een premièreweekend. Het was de meest populaire film in de 66 landen waar hij uitkwam.

Maar er is ook kritiek. Want er klopt helemaal niks van de film, aldus paleontologen in de New York Times.

Paar puntjes:

- Velociraptors hadden veren, maar in de film zijn ze kaal

- De staarten van Velociraptors waren niet zo flexibel als in de film

- Velociraptors waren maar zo groot als een kalkoen, niet zo groot als in de film dus. Een flinke schop had ze uitgeschakeld.

Is de werkelijkheid toch weer minder spannend dan de Hollywood film.

Man belandt per ongeluk in World Series pokerwedstrijd en wint

Hij was helemaal niet van plan om mee te doen. Maar toch heeft een man die per ongeluk binnenliep bij een belangrijke World Series pokerwedstrijd in Las Vegas, de wedstrijd gewonnen.

Christian Pham uit Minnesota had zich eigenlijk ingeschreven voor een Texas-Hold-em avond maar hij bleek het verkeerde formulier te hebben ingevuld, waardoor hij als deelnemer stond geregistreerd van een zogeheten no-limit deuce-to-seven draw lowball pokerwedstrijd (een totaal andere pokerspel). Er waren 219 deelnemers, waaronder wereldtop-pokeraars, maar toch wist Christian Pham de wedstrijd te winnen. Hij ging naar huis met een gouden armband en 81.314 dollar rijker.