Wakker Dier heeft excuses aangeboden voor een cartoon waarop runderen juichend vieren dat ze kankerverwekkend vlees produceren. Ze hadden het op hun Twitter en Facebookpagina gepost met als bijschrift 'Grapje ;-) #WHO'. Dit leverde veel boze reacties op. 

"Beste mensen, we hebben de tweet met de cartoon verwijderd. Excuus aan de mensen die we ermee hebben gekwetst. Dat was niet de bedoeling", benadrukte de organisatie op Twitter.

De woordvoerder geeft aan dat de organisatie de cartoon op Facebook tegenkwam na het rapport van wereldgezondheidsorganisatie WHO over bewerkt (rood) vlees. Dat product zou het risico op kanker verhogen na consumptie.

"We hebben de cartoon niet zelf gemaakt, maar wel gedeeld. Dat was niet verstandig en leverde gelijk veel reacties op. De link met kanker kan mensen die het treft onbedoeld kwetsen."

Overigens stelt de WHO dat hun rapport over rood vlees deze week verkeerd is uitgelegd. "We zeggen niet dat je helemaal moet stoppen met vlees eten. Haal vlees niet uit je menu want het heeft voedingswaarde", zegt WHO-woordvoerder Gregory Härtl tegen The Irish Times. "We willen alleen niet dat iets te veel wordt gedaan. Uit onderzoek blijkt dat het terugbrengen van de consumptie van bewerkt vlees de kans op darmkanker kan verkleinen."

Sara Evans zingt volkslied

Het is een goede traditie: bekende Amerikaanse sterren die voor een Football- of honkbalwedstrijd het volkslied zingen. Bij de World Series-honkbalwedstrijd deze week tussen de New York Mets en de Kansas City Royals was countryzangeres Sara Evans aan de beurt. Een filmpje van haar vertolking van de Star Spangled Banner wordt veel gedeeld omdat mensen het zo goed vinden. Kijk en oordeel zelf

Justin Biebers comeback verloopt niet als gepland

Justin Bieber leek zo lekker bezig te zijn met zijn comeback. Na jaren van geen muziek maar des te meer schandalen brengt hij eindelijk weer nieuwe muziek uit en geeft hij optredens. Zijn nieuwe single heet zelfs ‘Sorry’ en is bedoeld als excuus voor zijn misdragingen.

Maar deze week werd het hem allemaal wat te veel. Na een incident in Spanje waar hij zichtbaar vermoeid en zuchtend wegliep voor reporters die een YouTube-filmpje met hem op wilden nemen, was er gisteravond een dieptepuntje in Noorwegen. Na één nummer gezongen te hebben viel er een flesje water om op de rand van het podium. Justin wilde het podium droogvegen maar kreeg de kans niet omdat hysterische tienermeisjes hem aan wilden raken. Gevolg: Justin loopt van het podium af en vertrekt, een volle concertzaal fans achterlatend.

Inmiddels heeft Justin op Instagram zijn verontschuldigingen aangeboden en uitgelegd dat het een zeer vermoeiende week voor hem was en dat hij er niet tegen kon dat de meisjes niet naar hem luisterden.

Gezonde bitterballen, ze bestaan eindelijk

Het is weer vrijdagmiddag, weekend, dus tijd voor bitterballen. Behalve als je gezond leeft natuurlijk. Gelukkig is daar nu iets voor bedacht. Een gezonde variant van de bitterbal: de bieterbal. Inderdaad, een bal van gefrituurde bietensliertjes. De bieterbal werd twee jaar geleden bedacht door Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp. Twee maanden geleden ging hij ze verkopen. En met succes. De bal staat in steeds meer restaurants op de kaart want vier groothandels hebben de bal inmiddels in het assortiment. De bieterbal werd afgelopen week zelfs geserveerd tijdens het staatsbezoek aan China.