De temperaturen lopen de komende dagen nog hoger op. De verwachting voor zaterdag, de dag dat de Tour de France in Utrecht van start gaat, is zelfs dat de gevoelstemperatuur rond de 50 graden wordt. Burgemeester van Zanen waarschuwt de mensen die naar Utrecht willen komen: "doe een pet op, neemt zonnebrandcrème mee en drink veel water”.

We spreken Johan Willemstein, voorzitter van de Nijmeegse Vierdaagse. In 2006 was er in Nederland een hitte golf tijdens de vierdaagse. Er vielen twee doden, dertig mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De protocollen zijn sindsdien flink aangescherpt. Waar moet de organisatie van de Tour de France rekening mee houden?

Ook spreken we met Edwin van Scherrenburg, woordvoerder voor de NS. Vandaag zijn er uit voorzorg vanwege de temperatuur al ritten geschrapt. Zaterdag wordt een enorme stroom mensen richting Utrecht verwacht. Hoe bereiden de vervoerders op het spoor zich voor op de uitzonderlijke hitte die is voorspeld?

Tot slot vertelt Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie, over het belang van het hitteplan dat in werking is gesteld en kijkt hij vooruit naar zaterdag, als honderdduizenden mensen in de brandende zon naar de Tourstart staan te kijken.