Maar liefst 600 leden van het TweeVandaag Opinie Panel (TOP) reageerden op de oproep van de redactie om een idee in te sturen voor een reportage. Deze week zal er iedere dag zo'n TOP-zomeridee in TweeVandaag te zien zijn. Vandaag het idee van Karel van Koppen uit Geldermalsen, over de problemen bij de regionale omroep Betuwe.

Hoewel het Rijk elk jaar subsidiegeld overmaakt naar de gemeente om de lokale omroep te financieren krijgt de omroep maar een deel van dat geld op de rekening gestort. De gemeente vindt namelijk dat het geld beter voor andere dingen kan worden gebruikt.

Tweederde minder geld

Omroep Betuwe is niet het enige slachtoffer van dit beleid: van de ruim 300 lokale omroepen in ons land krijgt tweederde minder geld van de gemeente dan waar ze recht op heeft.

Top-zomeridee

Een paar weken geleden hebben we de ruim 32.000 leden van het TweeVandaag Opinie Panel uitgenodigd om een idee in te sturen voor een reportage in de uitzending. Op deze manier wil de redactie van de band met de panelleden versterken. Maar liefst 600 mensen reageerden binnen twee dagen. Deze week zal er iedere dag een 'TOP-zomeridee' in TweeVandaag te zien zijn. Vandaag starten we met dit onderwerp van Karel van Koppen uit Geldermalsen. Wilt u ook lid worden van het Tweevandaag Opinie Panel, ga dan naar het TweeVandaag Opinie Panel .