Het nieuwe album van Prince verschijnt toch niet morgen, op zijn eerste sterfdag. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die de erven van de zanger hadden aangespannen tegen Ian Boxill, de producer van Prince.

Boxill was dus van plan morgen de EP Deliverance uit te brengen met daarop zes nieuwe tracks. Volgens de rechter lijkt het er echter op dat hij niet de rechten heeft om de muziek uit te brengen, schrijft TMZ. Boxill moet nu alle opnamen overdragen aan de erven, die de rechtszaak hadden aangespannen.

Het verbod op het uitbrengen van de muziek geldt tot 3 mei, tenzij het door de rechter wordt verlengd. Voor die tijd vindt een hoorzitting plaats, waarin de zaak opnieuw wordt besproken.

Al sinds de dood van Prince op 21 april 2016 is er onenigheid over zijn muzikale nalatenschap. Boxill beweert dat de rechten van het werk dat hij vrijdag wilde uitbrengen, bij hem liggen.

Het titelnummer van het album was woensdagnacht al beschikbaar via iTunes en Apple Music. En de rest zwerft inmiddels illegaal rond online.