Vier zaterdagen brengt EenVandaag thema-uitzendingen die in het teken staan van de verkiezingen van komende woensdag. Vier weken, vier thema's: werk, zorg, wonen en Europa. Vandaag de vierde en laatste aflevering: Europa.

Voor driekwart van de kiezers is de toekomst van Europa belangrijk bij het bepalen van hun stem op 12 september. Dat blijkt uit onderzoek onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel. Wat wil de kiezer? Mariëlle Koekenbier van het Opiniepanel peilde de stemming. Vanavond de resultaten.

Nederlandse aannemers klagen over arbeidsmigranten uit Oost-Europa: oneerlijke concurrentie, stellen zij, sinds de grenzen zijn opengegaan voor deze nieuwe immigranten. En moeten de Grieken nog meer steun krijgen? En wat kost het om Griekenland uit de Unie te zetten? Hoeveel invloed moet Nederland overdragen aan Brussel, of kunnen we maar beter stoppen met het Europese avontuur?

In de studio gaan Harry van Bommel (SP) en Wouter Koolmees (D66) in debat over verschillende Europese kwesties. Ook is sneltekenaar Michiel van de Pol present om zijn visie te schetsen.

Download