Maandagochtend (5 uur Nederlandse tijd) worden voor de 65e keer de prestigieuze Emmy Awards in Hollywoord uitgereikt. Het zijn de Oscars van de televisiewereld en niet alleen grote Amerikaanse producties als Game of Thrones en Project Runway maken kans. Ook het Nederlandse Talpa kan met de Amerikaanse variant van ‘The Voice’ een Emmy Award in de wacht slepen.

De talentenshow van John de Mol is negen keer genomineerd voor een Emmy Award. Het format is een wereldwijd succes. The Voice haalde een kijkcijferrecord in de Verenigde Staten met 37,6 miljoen. In Nederland trekt de gemiddelde uitzending 2,88 miljoen kijkers. Het programma is ook in landen als Vietnam, Armenië en Colombia te zien.

EenVandaag sprak met Talpa International Directeur Maarten Meijs over het succes van ‘The Voice’, dat al in meer dan 150 landen word uitgezonden. Ook bezochten we Social Media Onderzoeker Menno Urbanus om te horen waardoor het programma ook op de Social Media zo’n succes is.

De jaarlijkse bekendmaking van de Emmy-nominaties, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen, vindt plaats in Hollywood, in het Nokia Theatre in Los Angeles.