Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. Kijk hier de gehele uitzending terug.

In de studio van EenVandaag op NPO 1 komt Amerikadeskundige Koen Petersen vertellen over de haalbaarheid van Trumps plannen. Eerder in de campagne liet hij weten dat hij een muur wil bouwen tussen Amerika en Mexico. Maar gaat dit gebeuren? En hoe wordt de relatie met Europa en Rusland?

Economisch commentator van De Telegraaf Martin Visser blikt vooruit op wat het presidentschap van Trump betekent voor de wereldeconomie, het vrije handelsverdrag TTIP en andere internationale handelsverdragen.

Na winst in de staat Wisconsin haalde hij de kritische grens van 270 kiesmannen, waardoor hij niet meer is in te halen door Hillary Clinton.

Aanvankelijk zag het er goed uit voor Clinton, maar na winst voor Trump in Ohio begonnen haar kansen te keren. Vervolgens haalde Trump de ene na de andere staat binnen die eerder zeker leek voor Clinton. 

Wat betekent de winst van Trump voor de economie en politiek in Amerika en wat betekent het voor de rest van de wereld? In Radio EenVandaag bespreken Hans Wiegel en Kees Boonman wat we kunnen verwachten van de nieuwe president. Wiegel heeft best wat vertrouwen in The Donald. Vooral het wars zijn van het establishment prijst hij in hem.

Volgens politiek commentator Kees Boonman is deze verkiezingsuitslag ook een boodschap aan Nederlandse politici. Ook hier wordt de gevestigde orde gewantrouwd en is het zaak dat politici werken aan een geloofwaardige boodschap. Wat kunnen we van de Amerikaanse verkiezingen leren?