Mies Bouwman is maandag overleden. Dat meldt de zoon van de voormalig televisiepresentatrice: “Thuis lag ze nog niet in bed en keek haar familie naar haar en blies ze haar laatste adem uit”, aldus haar zoon Joost Timp.

Mies Bouwman was een Nederlands televisie-icoon. In 1951 begon ze bij de omroep KRO en al snel nam haar carrière een enorme vlucht. Zo is ze bekend van 'Het Dorp', 'Mies en scène', 'Kom er maar eens achter' en haar eigen praatprogramma 'Mies'. 

Drie Televizier-Ringen

Vijfentwintig jaar lang presenteerde Bouwman de intocht van Sinterklaas. Drie van haar programma’s kregen een Televizier-Ring: in 1966 'Zo is het toevallig ook nog eens een keer', in 1972 'Eén van de acht' en in 1987 'In de hoofdrol'.

Bouwman stond erom bekend dat ze dicht bij het publiek stond. Ze bracht de gezelligheid letterlijk de huiskamer binnen. Menig gezin zat zaterdag steevast op de bank om de programma’s met Mies te bekijken.

‘Daar ben ik op het nippertje aan ontsnapt’

In 1993 zette Bouwman een punt achter haar loopbaan. Volgens het AD zei hierover: “In dit vak ligt voortdurend het gevaar op de loer dat je jezelf belangrijk gaat vinden. Daar ben ik, geloof ik, op het nippertje aan ontsnapt.”

In 2013 overleed haar echtgenoot, Leen Timp, die haar alles was. Volgens intimi is ze nooit over zijn dood heen gekomen. Ze had met haar man twee kinderen, een zoon en een dochter.

Begin dit jaar werd Bouwman opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Vanmorgen gaf ze aan naar huis te willen. Daar is Mies Bouwman omringd door haar familie op 88-jarige leeftijd overleden.