Over twee dagen mogen de kiezers weer naar de stembus. In aanloop naar de verkiezingen ontvangt EenVandaag de lijsttrekkers van de acht grootste partijen in de studio. Vandaag is het de beurt aan PvdA-leider Diederik Samsom.

Diederik Samsom is de kersverse leider van de PvdA. Met ruim de helft van de stemmen werd hij in maart door de partijleden verkozen tot de opvolger van Job Cohen.

Dat Samsom het goed doet in de televisiedebatten blijkt wel uit de peilingen: geruime tijd voerde de SP de linkerflank van het politieke spectrum aan als grootste partij, maar in de laatste editie van De Stemming is de PvdA de socialisten ruimschoots voorbijgeschoten met 30 virtuele zetels.

Wie na 12 september de grootste partij zal worden moet nog blijken, maar het lijkt een strijd te worden tussen de PvdA en de VVD. Gijs Rademaker presenteert de laatste uitkomsten van het EenVandaag Opiniepanel over de PvdA en lijsttrekker Diederik Samsom.

Politiek commentator Kees Boonman praat u weer bij over de laatste ontwikkelingen van de verkiezingscampagne in zijn rubriek De campagne.

Voor een korte biografie van Diederik Samsom, het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst van de PvdA, kunt u terecht op de verkiezingspagina van EenVandaag.