Een Nederlandse studente moet van de rechter 10.000 euro betalen aan Chanel vanwege het verkopen van neptassen op Marktplaats.

Naar eigen zeggen bestelde de studente in 2015 online enkele nep-Chaneltassen voor eigen gebruik. Maar toen die minder leuk waren dan gedacht, zette zij de tassen te koop op Marktplaats. Gezien de flinke belangstelling kwam ze toen op het idee om meer tassen door te gaan verkopen. Helaas voor haar zat Chanel blijkbaar ook op Marktplaats en kreeg ze een schikkingsvoorstel. Omdat ze daar niet op reageerde werd ze voor de rechter gesleept en die heeft nu bepaald dat ze Chanel een schadevergoeding moet betalen van 50 euro per tas, meldt RTL Z. 

Dat lijkt niet veel, zeker omdat ze stelt dat ze maar 6 tassen heeft verkocht, maar daar komen nog de juridische kosten bij die Chanel voor deze zaak maakte (8758 euro). Bovendien moest ze van de rechter een rapport laten opstellen door een onafhankelijke administrateur, waaruit blijkt hoeveel tassen zij heeft verkocht. De kosten daarvan komen ook voor haar eigen rekening.