Een groot deel van de stad Utrecht kreeg vandaag te maken met een stroomstoring. Op Twitter richtten veel klanten zich tot stroomleveracier Stedin, die toepasselijk in Sinterklaassferen reageerde. Elke tweet werd door de helpdeskmedewerksters Nicole en Bianca beantwoord met een tweet op rijm.

Toch waren er ook mensen die zoveel joligheid niet vonden passen bij de vervelende situatie van (alweer) een stroomstoring. Maar de meeste mensen konden het gelukkig wel waarderen, laat Stedin in een tweet weten:

Eindelijk: de afwasbare smartphone

Nooit meer paniek als je je telefoon te lang in de regen hebt gehouden, of, erger in bijvoorbeeld de WC hebt laten vallen. Je hoeft niet meer in de weer met föhn of bakken rijst want de eerste waterdichte, afwasbare smartphone wordt binnenkort gelanceerd in Japan. En dat is niet alleen handig meer ook hygiënisch, want de smartphone is 1 van de meest vieze dingen die je dagelijks in je hand houdt, hij zit vol bacteriën.

Waterproof-telefoons zijn er al langer, maar volgens fabrikant KDDI is hun nieuwe ‘Digno rafre’ telefoon de eerste die je af kunt wassen in warm water met zeep. Een testteam heeft de smartphone 700 keer afgewassen en hij doet het nog steeds. Nooit meer ziek worden van je smartphone dus. Volgende week wordt ie -voorlopig alleen- in Japan gelanceerd voor 175 dollar.

‘Beroemde Radio Veronica speech Rob Out was plagiaat’

Veel mensen herinneren zich nog wel de emotionele speech van Radio Veronica DJ Rob Out. Op 31 augustus 1974 sprak hij de woorden bijna snikkend uit in de laatste minuten dat de beruchte piratenzender uitzond vanaf zee.

,,Met het afscheid nemen van Veronica sterft ook een beetje de democratie in Nederland … Dat spijt mij … voor Nederland…". Hij werd er om geroemd en het fragment behoort tot de top van de Nederlandse radiohistorie.

Maar nu blijkt dat deze speech zo origineel is als we ruim 40 jaar hebben gedacht. Grote delen van de tekst blijken letterlijk te zijn overgenomen uit het boek ‘De eeuwige bron’ (The Fountainhead) van Ayn Rand uit 1943. Benno Roozen van www.jingleweb.nl ontdekte bij toeval dat Out minstens de helft van de zinnen uit de speech bijna woordelijk heeft overgeschreven uit het boek van Rand.

Rob Out, die in 2003 overleed, heeft hier nooit naar verwezen, ook niet in latere interviews over die beroemde speech. Sterker nog, in diverse boeken die in de loop der jaren over Veronica zijn verschenen verhaalt Out over de worsteling die hij tijdens het schrijven van de speech kende om de juiste woorden te vinden.

Het deel van het boek dat Out heeft gebruikt is een tekst van de hoofdpersoon die zichzelf in de rechtbank verdedigt. Het boek staat weer in de belangstelling door de theaterbewerking van Ivo van Hove.

‘Christiano Ronaldo heeft een relatie met Badr Hari’

Als je denkt dat je alle gekke dingen in de wereld wel gelezen hebt, dan moet je vandaag even de website van The Sun bezoeken. Want zij stellen met droge ogen dat voetballer Christiano Ronaldo eindelijk uit de kast is gekomen. En hij heeft een relatie met niemand minder dan… Badr Hari. Het staat er echt. De Real Madrid ster vliegt regelmatig naar Marokko om daar tijd door te brengen met Badr Hari. Er staan foto’s bij van de 2, waarop op 1 foto Badr Hari Ronaldo liefdevol in de armen optilt.

Nu hoeft dat allemaal natuurlijk niet meteen te betekenen dat ze een liefdesrelatie hebben maar de Franse TV-ster Daniel Riolo weet het zeker: ‘Ronaldo neemt 3 tot 4 keer per week een privéjetvlucht naar Marokko om daar met een vriend te knuffelen’.

 En Ronaldo zelf schreef bij de optilfoto: “Just married. Always there to pick you up, bro”. Als dat geen echte liefde is, dan weet The Sun het ook niet meer.