Een wapenstilstand in de slepende strijd tussen rebellen en het regeringsleger in Syrië lijkt allesbehalve te helpen in Aleppo, waar de situatie al langere tijd schrijnend is.

Er zijn luchtaanvallen en het aantal doden loopt volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in de honderden.

Gevechtsvliegtuigen van het Syrisch leger, dat wordt gesteund door de Russen, gooien boven de door rebellen gecontroleerde wijken in het oosten van de stad onder meer bommen af die bunkers kunnen vernietigen.

Reddingswerkers van de Verenigde Naties denken dat alleen zaterdag al zeker vijftig doden zijn gevallen en honderden mensen gewond zijn geraakt. In het kleine aantal ziekenhuizen dat nog open is, zijn onvoldoende artsen om de gewonden te kunnen behandelen.

Kinderen maken ongeveer de helft uit van de slachtoffers die de afgelopen dagen zijn gevallen in het door rebellen bezette deel van Aleppo. Dat melden hulpverleners die in het hevig bestookte oosten van de stad werken.

Ban Ki-moon heeft zondag tijdens de algemene vergadering van de Verenigde Naties in navolging van velen zijn afschuw getoond over de aanhoudende aanvallen op Aleppo vanuit de lucht.  De secretaris-generaal van de VN sprak van ‘barbaarse praktijken' en ‘oorlogsmisdaden' en riep op tot de-escalatie.

In EenVandaag een gesprek met oorlogscorrespondent Hans Jaap Melissen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.