De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het legaliseren van online gokken. De angst bestaat dat er door het liberaliseren van het online gokbeleid een wildgroei ontstaat aan online gokreclames. Met alle gevolgen van dien.

In België is het online gokken al gelegaliseerd. De minister van Justitie daar, Koen Geens, is verbijsterd door de overdadige marketing van de gokondernemers, aldus de Volkskrant. Volgens hem ontstaat er door de legalisering van het online gokken in België een nieuwe generatie jonge gokkers. Daarnaast worden gokverslaafden (al dan niet afgekickt) verleid door de stroom aan mails en online reclames voor het online gokken.

Zal er in Nederland eenzelfde situatie ontstaan als in België? Zullen wij als internetgebruikers, wanneer het online gokken gelegaliseerd gaat worden, ook overladen worden met reclames? En hoe denken de gokondernemers erover?

Vandaag in EenVandaag spreken we met Dike van der Mheen, directeur van het onderzoeksbureau IVO. Zij doen onderzoek naar verslaving. Daarnaast spreken we met Rutger Jan Hebben van Stichting Speel Verantwoord, een brancheorganisatie centrum voor verantwoord spelen.