Een opvallend advies van een miljonair aan millenials. Volgens hem zouden jongvolwassenen eerder een huis kunnen kopen als ze niet meer zo duur zouden lunchen. De 35-jarige vastgoedmagnaat Tim Gurner deed dat in een interview in het Australische programma 60 Minutes. 

“Toen ik mijn eerste huis probeerde te kopen, kocht ik geen geprakte avocado voor $19 en vier koppen koffie voor $4 per stuk. We zijn nu op een punt beland dat de verwachtingen van jonge mensen heel, heel erg hoog zijn. Ze willen elke dag uit eten, ze willen elk jaar naar Europa reizen. De mensen die huizen bezitten hebben daar erg hard voor gewerkt. Zij spaarden elke dollar en ze hebben er alles voor gedaan om op de huizenbezit-ladder te stijgen”.

Dat kwam hem op social media op veel kritiek te staan. Sarah twittert:

En andere jonge mensen twitteren juist dat ze al hun geld van de rest van de maand alweer op hebben gemaakt aan avocado met toast.

De New York Times factcheckte overigens de uitspraak van Gurner, en stelt dat het niet klopt. Uit onderzoek blijkt de huidige generatie tussen 18 en 34 jaar niet meer van hun geld uit te geven dan eerdere generaties.