Morgen start op het Meander college in Zwolle de campagne #stapuitjescherm. Doel is om jongeren bewust te maken van de wereld die zich afspeelt buiten het telefoon- of computerscherm. Uit verschillende onderzoeken bijkt dat jongeren steeds meer verslaafd raken aan games en social media. 

Zo is 10% van de gamende Nederlandse  jongens gameverslaafd, blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Utrecht vorig jaar. Problematisch internetgedrag gaat hand in hand met psychologische en sociale problemen. Het kan zijn dat jongeren minder face-to-face gesprekken hebben met vrienden/vriendinnen of dat ze slechter slapen omdat ze het gevoel hebben alles bij te moeten houden.

Om jongeren bewust te maken hoeveel tijd ze per dag achter het scherm doorbrengen hebben 12 studenten van Hogeschool Windesheim in samenwering met Tactus Verslavingszorg de campagne #stapuitjescherm ontwikkeld. Aan de hand van prijsvragen, een spel en andere activiteiten krijgen middelbare schoolleerlingen de kans om hun eigen social mediagebruik onder de loep te nemen. Ook gaat het campagneteam klassen rond om voorlichting te geven over social media en gaming en hoe je daar verstandig mee om kunt gaan.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.