Wat viel op aan dit sportweekend? Mart Smeets praat ons iedere maandag bij. Met vandaag onder meer een vervelend incident bij Ajax-Feyenoord, Fed Cup-tennis en natuurlijk de Super Bowl.

Vanuit de VS blikt Mart Smeets terug op apotheose van het American Football-seizoen: de Super Bowl. Verder aandacht voor de ‘pop’ van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer die met een touw om de nek door Ajax-hooligans aan de tribune was opgehangen. 

En wat is het geheim van Paul Haarhuis? Zijn ploeg wist verrassend maar overtuigend tennisreus Rusland te verslaan in de Fed Cup, waarmee Nederland in de halve finales staat.

Mart Smeets schrijft wekellijks een blog over wat hem zoal bezig houdt. Deze week was hij getuige van de aankomst van vluchtelingen in Canada:

'Elders liepen twee Rode Kruis medewerkers hun onopvallende humanitaire werk te doen. Twee mannen van in de zestig, duidelijk herkenbaar aan hun Rode Kruis-kleding, probeerden uit te leggen, lieten papieren zien, hielpen bij het invullen ervan, droegen nog meer te drinken voor de kinderen aan, hadden zachte woorden voor de vermoeide mannen die ze een hand op de schouder legden…

Zo zag het er dus uit. Ik had te veel giftigs gelezen, te veel via de televisie gezien en ik had nooit gezien hoe het er werkelijk aan toe ging. De werkelijkheid zag er anders uit: De ene mens hielp de ander.'

Het hele blog leest u hier.