SP-voorzitter Ron Meyer is het niet eens met de interne kritiek dat de partij een top-down structuur zou hebben. Meyer reageert daarmee op het nieuws dat naar buiten kwam toen drie van de vier raadsleden van de SP in Venray opstapten: 'Schiet mij maar lek.'

'Ik sta altijd open voor kritiek'

Volgens Meyer is er een partijbestuur en een partijraad die vooral bestaat uit gekozen lokale vertegenwoordigers. “Ik sta altijd open voor kritiek. Je kunt mij altijd bellen om het gesprek aan te gaan.” Meyer stelt vilein vast dat hij de gang van zaken in Venray erg vreemd vindt. Twee maanden stonden de raadsleden in Venray op de lijst, en ineens deugt de partij niet meer. "Als het allemaal zo verschrikkelijk was, dan wist je dat 2 maanden geleden natuurlijk ook."

Erica Irene van den Akker is een van de opgestapte partijleden. De top-down-structuur, het gebrek aan discussie binnen de partij, de landelijk gekozen koers en onzichtbaarheid van de SP op legio thema’s zijn voor haar een doorn in het oog. “Op migratie, klimaat, vluchtelingen, op die thema’s mis ik smoel van de SP. De SP is mijn partij niet meer”, aldus Van den Akker. “We hebben vaak genoeg aangegeven dat we de discussie missen. We hebben lang op de deur gebonkt, maar de deur gaat niet open. Ik heb niet de illusie dat wij de partij kunnen veranderen. Die partij kan alleen veranderen als we opstappen. Ik hoop dat ons vertrek andere afdelingen ook aan het denken zet.”

Kijk & lees ook:

Onterecht imago

Partijvoorzitter Ron Meyer reageert op de kritiek door aan te geven dat hij meermaals met deze mensen heeft geprobeerd in gesprek te komen. Dat werd door de raadsleden echter steeds geweigerd. "Als mensen niet willen praten, maar wel voor iedere camera opduiken, dan is dat een ingewikkelde situatie."

Zelf noemt Meyer het ook 'wel makkelijk' dat opgestapte dissidenten steeds wijzen op de vaak gehoorde kritiek op de SP. Zij maken misbruik van het in zijn ogen onterechte imago dat de partij heeft.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.