Erika Anderson uit Brooklyn, New York, was er zó klaar mee dat haar familie en vrienden steeds vroegen wanneer ze zou eindelijk eens zou gaan trouwen, dat ze een drastisch besluit nam. Ze trouwde met zichzelf

Gehuld in een witte bruidsjurk, compleet met boeket, liep ze zichzelf naar het altaar waar niemand op haar stond te wachten. En dat vindt ze zelf minder zielig dan het klinkt, want ze wil uitdragen dat het prima is om niemand anders nodig te hebben in je leven.

Ze staat voor een beweging die in populariteit toeneemt; sologamie, oftewel, bewust alleen leven en daar heel erg gelukkig mee zijn. Er is zelfs een hele markt voor bijvoorbeeld kaartjes voor sologamisten, waarop je elke dag te lezen krijgt hoe mooi en geweldig jezelf bent. Volgens Erika moeten "mensen onthouden dat ze hun eigen grootste fan moeten zijn, en dat de liefde van anderen alleen komt als je van jezelf houdt”. Niet dat je die liefde van een ander dan nog nodig hebt natuurlijk, want vreemdgaan past niet bij een huwelijk.