Gisteren herdacht men in de Verenigde Staten dat het vijftien jaar geleden is dat de Twin Towers in New York instortte nadat er twee vliegtuigen invlogen. Op social media worden de slachtoffers op verschillende manieren herdacht.

De iconische foto ‘The Falling Man’ wordt nog steeds veel gedeeld. Hij werd gemaakt door Richard Drew van Associated Press. Drew was ook degene die de beroemde foto maakte van de moord op Bobby Kennedy. Esquire-journalist Tom Junod schreef een artikel over deze onbekende man en over zijn pogingen om deze man te identificeren. Junod is echter nog steeds niet helemaal zeker van het resultaat. Hij eindigt zijn artikel dan ook met de tekst: ‘hij is een onbekende soldaat in een oorlog waarvan we het einde nog niet hebben gezien.’

Ook wordt er een fragment van Donald Trump veel gedeeld op social media. Op 11 september 2001 wordt Trump geïnterviewd kort nadat de Twin Towers zijn aangevallen. En het is toch echt een talent van Donald Trump om precies de verkeerde dingen op het verkeerde moment te zeggen.

Daarnaast postte iemand op social media een foto van de skyline van Manhattan, waarop de Twin Towers nog te zien zijn en daarbij de tekst: ‘Imagine a world without muslims’. Dus: stel je eens een wereld voor zonder moslims. Mooi om te zien wat voor reacties er volgden: namelijk een ontelbare opsomming van uitvindingen die we te danken hebben aan moslims, zoals koffie, de fotocamera, zeep, robotica, distillatieproces, kristal en ga zo maar door.