Ook de Nederlandse natuur komt niet onder de bezuinigingen uit. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische zaken, Landbouw en Innovatie wil daarom het budget voor de natuur verlagen van achthonderd miljoen naar tweehonderd miljoen. Wat zijn de gevolgen van Blekers drastische bezuinigingen op de natuur? En, komt hij er mee weg?

EenVandaag spreekt staatssecretaris Henk Bleker en milieuactivist Jaap Dirkmaat. Das & Boom, de vereniging van Dirkmaat, heeft al ruim twee ton ingezameld. Van dit geld heeft de natuurvereniging een team milieu-advocaten ingehuurd die een rechtszaak tegen de plannen van Staatssecretaris Bleker aanspannen. Volgens Dirkmaat gaat Bleker namelijk tegen de milieuregels van de Europese Unie in.

Daarnaast laat Martijn van Schie, boswachter van de vereniging Natuurmonumenten, de Kamerikse Nessen zien. Dit unieke veengebied vlakbij Woerden zal als de plannen van Bleker doorgaan, de status van beschermd natuurmonument verliezen. Bleker wil de beschermde status opheffen van in totaal 64 natuurmonumenten.

a10.jpg
a10.jpg - .© Luud Riphagen/Picasa

a2.jpg
a2.jpg - .© Luud Riphagen/Picasa

_MG_9888.jpg
_MG_9888.jpg - .© Yvette/Picasa

Afbeelding 1045.jpg
Afbeelding 1045.jpg - .© Sytze Hooisma/Picasa

Afbeelding 005.jpg
Afbeelding 005.jpg - .© Sytze Hooisma/Picasa

Snoeischaar in Nederlandse natuur