De app waarmee je foto’s en verhaaltjes met plaatjes kunt sturen die na te zijn bekeken vanzelf verdwijnen, doet het niet zo goed. Er komen te weinig nieuwe gebruikers bij en de al actieve gebruikers openen de app steeds minder vaak. 

Gemiddeld openen ze de app 20 keer per maand, dat was 23 keer. Een interessant verhaal in techblad Bright. Het gaat over het chagrijn en de wraak van Mark Zuckerberg die Snapchat ooit wilde kopen, wat hem niet lukte. Men wees zijn bod af. 

De belangrijkste functies van Snapchat zijn sinds kort ook beschikbaar via Instagram en Whatsapp, allebei eigendom van Facebook. Whatsapp Status en Instagram Stories, allebei gejatte functies van Snapchat. 

Waarom zou je een nieuwe app installeren terwijl je het al met Whatsapp of Instagram kunt doen? Bij Instagram zie je gebruikers de app nu 19 keer per maand openen in plaats van 17 keer.

Snapchat gaat het nog moeilijk krijgen als het straks de beurs op gaat. Zou het achteraf toch beter af zijn geweest met die miljarden die Zuckerberg hem ooit bood?