Het sluiten van Guantanamo Bay, de Amerikaanse gevangenis voor terreurverdachten op Cuba, is opnieuw uitgesteld. Het Witte Huis heeft de plannen van het Pentagon afgekeurd omdat het alternatief voor Guantanamo te duur is.

Er hangt een prijskaartje aan van ruim een half miljard dollar. De Amerikaanse president Barack Obama heeft aan het begin van zijn presidentschap toegezegd dat Guantanamo de deuren zal sluiten voordat hij het Witte Huis gaat verlaten. Nu Obama bijna zijn laatste jaar als president in gaat begint de tijd toch echt te tikken: gaat het nog wel lukken?  

We gaan erover praten met onze correspondent in New York, Michiel Vos. Ook spreken we met hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops. Knoops maakte deel uit van het verdedigingsteam van Salim Hamde, chauffeur van Bin Laden die vast heeft gezeten op Guantanamo.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.