Een jaar na de aanslagen in Brussel zeggen sommige nabestaanden bozer te zijn op de staat dan op de terroristen die de aanslagen hebben gepleegd. Er is volgens hen nauwelijks psychologische hulp of andere vormen van bijstand aangeboden door de Belgische overheid.

Kristin Verellen, weduwe van Johan van Steen, heeft daarom zelf de handschoen opgepakt. Ze begon de stichting We have the choice waarin ze dialogen tussen nabestaanden organiseert. Op die manier probeert ze trauma’s te helen.

Eddy van Calster, die zijn vrouw verloor bij de aanslagen besloot zijn verdriet om te zetten in een lied voor zijn vrouw. Ze was bagage-afhandelaar op vliegveld Zaventem.

Met de verkoop van zijn single Stars hoopt hij geld op te halen om andere nabestaanden en slachtoffers te ondersteunen. Daarnaast richtte hij de stichting V-Europe op. Daarmee wil hij nabestaanden verenigen en hij hoopt zo meer bijstand van de overheid te kunnen bewerkstelligen.

De aanslagen in Brussel zijn op 22 maart precies een jaar geleden. Zelfmoordterroristen bliezen zich op in vliegveld Zaventem en in het Brusselse metrostation Maalbeek. In totaal verloren 32 mensen het leven en raakten 340 mensen gewond. Enkele weken geleden hebben de laatste gewonden het ziekenhuis verlaten.