Een kwart van de Nederlanders vindt dat een vrouw die zich sexy kleedt niet moet klagen als ze seksueel getinte opmerkingen te horen krijgt. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van kenniscentrum seksualiteit Rutgers

Rutgers vindt het zorgwekkend dat de verantwoordelijkheid voor seksueel grensoverschrijdend gedrag toch nog vaak bij meisjes en vrouwen wordt neergelegd. Ze hebben het kennelijk aan zichzelf te danken.

Het kennisscentrum voor seksualiteit pleit voor betere seksuele voorlichting op scholen. De focus moet komen te liggen op seksuele wensen en grenzen en veel minder op de biologische aspecten van sex. SP, Groen Links, D66, 50 plus, PvdA en Partij voor de Dieren tekenen vandaag het stembusakkoord ‘Handen thuis’ van Rutgers waarin dit idee is opgenomen.

In Radio Eenvandaag praten we door over de lessen seksuele voorlichting. Hoe moeten die er dan wel uitzien en hoe pak je dat aan als leraar? We praten daarover met Justine van de Beek; student sociologie en oprichter van het feministisch platform stellingdames. En Yuri Ohlrichs; seksuoloog en voorlichter bij het kenniscentrum Rutgers, kenniscentrum seksualiteit.

Dit filmpje wordt genoemd in de uitzending.