De laatste uren buiten het glas zijn voor dj’s Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra aangebroken. Vandaag start de negende editie van Serious Request, ditmaal in het Twentse Enschede. En daar ligt de donatie-lat hoog. Voorganger Leiden haalde 9 miljoen op voor moeders in oorlogsgebieden.

Dit jaar staat het terugdringen van de babysterfte centraal. Ruim 5,5 miljoen babies sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor of tijdens de bevalling door het ontbreken van goede medische zorg. EenVandaag volgt vandaag Eric Corton en Giel Beelen die vanaf het begin betrokken zijn bij de Serious Request-actie en die zich komende week zullen laten horen ‘for the babies’.

Om het werk van het Rode Kruis te zien en verslag te doen van de problematiek, reisde Eric Corton eind oktober dit jaar naar Malawi af. Door de jaren heen maakte de DJ al verschillende reizen in opdracht van 3FM Serious Request. Zo ging hij onder andere naar Ivoorkust, Oeganda, Sierra Leone en Burkina Faso. EenVandaag blikt met Corton terug op zes onuitwisbare ervaringen.

Zijn reportages kun je op deze website zien en horen.