Op 2-jarige leeftijd werd Eun Hye Park te vondeling gelegd in de Zuid-Koreaanse stad Suwon. Ze kwam terecht in een kindertehuis en werd geadopteerd door een Nederlands echtpaar.

Vanaf dat moment start haar leven als Mischa Blok. Pas 38 jaar later ontdekt ze haar ware ontstaansgeschiedenis. Vorig jaar ging ze terug naar Zuid-Korea en ontmoette toen voor het eerst haar Koreaanse vader. 

Een verhaal zoals we wel vaker zien in TV-programma’s als Spoorloos. Maar na die eerste ontmoeting hoort Mischa niets meer van haar vader. Daarom besluit ze terug te gaan naar Zuid-Korea. Lukt het haar om toch een familieband met hem op te bouwen?

Vandaag deel 3 in deze serie: Mischa volgt Koreaanse les en vraagt aan haar Koreaanse lerares en haar Koreaanse vriendin welke houding zij moet aannemen ten opzichte van haar Koreaanse vader. Ook vraagt ze advies aan een adoptiecoach.

Luister hier deel 1 terug: waarin haar Nederlandse ouders vertellen over haar aankomst in Nederland en ook horen we hoe die allereerste ontmoeting vorig jaar in Seoul verliep. 

Luister hier deel 2 terug: Na de allereerste ontmoeting belooft Mischa haar Koreaanse vader om Koreaans te gaan leren. Aan die belofte houdt ze zich. Ook spreken ze af om contact te houden. Maar dat is toch moeilijker dan ze dacht.

Deze serie is een co-productie van NTR en AvroTros en is deze week iedere dag om 15.50 uur te beluisteren in Radio EenVandaag.