Louis Couperus was ooit Nederlands meest gelezen en bewonderde schrijver, vaste kost voor middelbare scholieren. Maar dat was al lang verleden tijd..De jeugd lijkt geen interesse meer te hebben voor zijn dikke pillen.

Des te opmerkelijker dat dit seizoen een aantal van zijn boeken , Eline Vere en De Stille Kracht , in het theater worden opgevoerd. Nederlands Indië leeft op de buhne  als nooit tevoren. Toneelgroep Amsterdam start zelfs met een trilogie.

De verhalen die Couperus schreef gaan over een tijd die de eerste generatie Indische Nederlanders nog herkent. De herinneringen en nostalgie die zij hebben, hebben daar hun herkomst..Tempo Doeloe..

In EenVandaag de jonge actrice Anne Ketelaar die met haar voorstelling probeert  haar Indische roots levend te houden..het Indonesië wat ze alleen maar kent van de verhalen van haar oma. Ze wil dat deze geschiedenis voor de volgende generatie kinderen niet verloren gaat . Ook gesprekken met Couperus-fan Mieke van der Wey, actrice Halina Reijn en regisseur Ivo van Hove over het belang van Couperus voor de 21e eeuw.