Het is de zomerhit van dit jaar, maar nu is er ruzie over. De zangers van het liedje zijn namelijk boos op de President van Venezuela, Nicolas Maduro. Die gebruikte het liedje afgelopen zondag in een TV-programma met een aangepaste tekst om zijn voorgenomen grondwetswijziging te promoten.

Het is al maanden onrustig in Venezuela en de socialistische regering wil de grondwet wijzigen, volgens de oppositie om zo aan de macht te kunnen blijven.

Not amused 

Maar Despacito zanger Luis Fonsi en rapper Daddy Yankee zijn not amused. Fonsi schrijft op zijn Instagram: "Op geen enkel moment is mij gevraagd noch heb ik toestemming gegeven om het nummer Despacito te gebruiken voor politieke doeleinden". De in Puerto Rico geboren zanger is bovendien niet te spreken over de regering van Maduro. "Schandalig vanwege de staat waarin Venezuela, een land dat ik zeer liefheb, verkeert".

Rapper Daddy Yankee gaat op Instagram nog een stapje verder: "Je dictatoriale regime is een grap, niet alleen voor mijn Venezolaanse broeders, maar voor de hele wereld."