Rond de migratiedeal met Turkije hing een kabinetscrisis in de lucht. Premier Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom hebben elkaar om de oren geslagen met een gang naar de koning, melden ingewijden aan De Telegraaf.

De vlam sloeg in de pan toen Samsom ondanks waarschuwingen van de VVD tijdens een telefoongesprek op donderdagochtend toch bleef eisen dat Europa alvast een luchtbrug voor migranten zou starten vanuit Turkije. 

Toen Rutte dat weigerde, zou Samsom hebben geroepen dat de premier dan maar naar de koning moest gaan om het ontslag van zijn kabinet aan te bieden. Naar verluidt reageerde de minister-president met de woorden dat het PvdA-smaldeel in het kabinet zelf maar de gang naar paleis Noordeinde moest maken.

In Radio EenVandaag de analyse van Kees Boonman. 

Is de vluchtelingencrisis ook een kabinetscrisis waard?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Mischa Blok bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met #EenVandaag, laat het Mischa Blok weten of laat je reactie achter via onderstaand formulier.