Het contact tussen de staf van Trump en Russische inlichtingendiensten wordt een steeds groter probleem voor zijn presidentschap. 

New York Times onthult, na een gedwongen vertrek van veiligheidsadviseur Michael Flynn, dat ook leden van het campagneteam van de net aangetreden president contact hadden met inlichtingendiensten in Rusland.

Dinsdag stapte de nationale veiligheidsadviseur van Trump, Michael Flynn, op nadat bekend werd dat hij communiceerde met een Russische functionaris over sancties tegen Rusland voordat Trump aantrad als president. Vervolgens loog hij erover tegen de vice-president Mike Pence.

Nu blijkt uit onderschepte telefoontjes dat leden van het campagneteam van de toen nog presidentskandidaat Donald Trump ook herhaaldelijk contact hadden met Russische functionarissen. Amerikaanse inlichtingendiensten onderschepten deze communicatie bij het zoeken naar bewijs dat Rusland achter de hack van de Democraten zat.

De vraag is nu in hoeverre president Trump op de hoogte was van de contacten tussen zijn stafleden en Rusland. Dat is nog niet duidelijk, maar hij laat op Twitter wel weten dat de mainstream media geleid worden door ‘blinde haat’.