Een Russisch meisje met meer dan een half miljoen volgers op Instagram, dat is niet heel bijzonder, maar haar leeftijd is dat wel. Ze is namelijk zes jaar oud en heet Anna Knyazeva.

Ze poseert als een waar model en maakt schitterende foto’s. Haar posts krijgen gemiddeld zo’n 100.000 likes, en commentaren als: ‘Je bent zo mooi, ik heb nog nooit zo’n schoonheid gezien in mijn leven’.

Veel mensen maken zich zorgen en uiten die zorg ook online. Wat moet er van haar worden, van een kind wiens leven alleen om uiterlijk draait? En wat te denken van pedoseksuelen met slechte intenties? De privacy van Anna is in het geding, haar woonplaats is eenvoudig te achterhalen, en twijfels over of haar account wel een goed idee is zijn ook ruimschoots te lezen.

Gisteren verschenen er berichten over haar account in de Engelse krant Independent, toen kwam het in het AD en zo gaat het nu verder. Klinisch psycholoog en opvoedingsexpert Stephanie O'Leary waarschuwt ouders: wat er eenmaal op het net staat gaat er nooit meer af, pas dus op met wat je van je kind op het web zet.