Slagers hebben er hun handen vol aan: het paardenvlees is op dit moment niet aan te slepen. Na de verontwaardiging over het vlees in onder meer diepvrieslasagnes in supermarkten (vandaag blijkt dat er paardenvlees in de chili con carne van Iglo zit), is nu de hype losgebarsten. 

Iedereen wil nu weten hoe het proeft, en of er eigenlijk wel een verschil te merken is tussen gewone biefstuk en een paardenbiefstuk. Want in bekende Amsterdamse biefstukrestaurants werd al jaren paard in plaats van rund geserveerd. Nu zijn er zelfs restaurants die het vrijwillig op de kaart zetten omdat de gast er expliciet op vraagt.

 

Hoe is deze run op paardenvlees te verklaren? EenVandaag gaat op bezoek bij een slager en een culinair historica om deze plotselinge trend te verklaren. Daarnaast de kok van restaurant Piet de Leeuw in Amsterdam. Onlangs ontdekte Het Parool dat daar al jarenlang paardenbiefstuk werd geserveerd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.