Er is rumoer ontstaan rondom de DSB-bank. Een medewerker van de bank vertelde het ANP dat klanten massaal hun spaargeld weghaalden en dat de website van de bank daardoor niet meer bereikbaar was. 

DSB-woordvoerder Klaas Wilting liet later echter weten dat het juist hackers zijn die het op de website van de Nederlandse bank gemunt hebben. De Stichting Hypotheekleed had vanmorgen DSB-klanten opgeroepen hun geld bij te bank weg te halen omdat klanten volgens hen zijn misleid met te dure koopsompolissen.

Volgens voorzitter Pieter Lakeman zal het weghalen van geld leiden tot een faillissement van de bank. Gedupeerden hebben dan de meeste kans om nog iets van hun geld terug te zien, aldus Lakeman.

De oproep van de voorzitter van de Stichting Hypotheekleed, Pieter Lakeman, aan klanten van DSB Bank om massaal geld weg te halen bij de bank is ,,niet verstandig.'' Dat heeft Kees Verhagen, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), donderdag laten weten. ,,Dit is niet in het belang van DSB en niet in het belang van de werknemers van DSB'', aldus Verhagen.

Het bewuste fragment met daarin de oproep van Pieter Lakeman:

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=124807

De oproep van Pieter Lakeman om massaal geld weg te halen van de DSB Bank is ,,buitengewoon onverstandig''. Dat zei VVD-Tweede Kamerlid Frans Weekers donderdag. ,,Zo veroorzaak je een 'bankrun'. Als er problemen zijn bij een bank maak je ze zo groter. Een oplossing komt niet dichterbij'', aldus Weekers.

Hij spreekt van 'paniekzaaien' door Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed. Als zijn oproep er toe zou leiden dat DSB failliet gaat, is de schade voor rekening van de belastingbetaler. De cliënten van Lakeman zijn daar niet bij gebaat. Lakeman zelf kan dan een schadeclaim tegemoet zien, verwacht Weekers.

Rumoer bij DSB