"Mijn naam is Roséanne Timmer-Aukes, ik ben 26 jaar en getrouwd. Op mijn 21e heb ik mijn master Culturele Antropologie gehaald. Op het moment ben ik werkzaam bij de Nederlandse Vrouwen Raad als communicatiemedewerker en bij de FNV als gastlesdocent. Voor de gemeenteraadsverkiezingen sta ik op een verkiesbare plek. Verder ben ik een feminist en een activist.

Als millennial maak ik mij zorgen om de toekomst. Om een huis te kopen heb je een vaste baan en spaargeld nodig. Op het moment wordt er veel gewerkt met flexibele contracten waardoor het moeilijk is om aan beide voorwaarden te voldoen. Maar juist door de flexibiliteit die bij millennials hoort kunnen we ons makkelijker aanpassen aan wat de wereld en de tijd van ons vraagt."

Ontmoet ook onze andere millennials

Over de serie Millennials

Ze zijn tussen 1980 en 2000 geboren: millennials. Door de oudere generatie babyboomers bestempeld als lui, egoistisch en verwend. Millennials worden zelfs 'generatie genaaid' genoemd. Maar ervaren zij dat zelf ook zo? Is er nog pensioen aan het einde van een tijdperk vol flexcontracten? En hoe moeilijk is het voor millennials om te sparen? EenVandaag spreekt met de generatie die opgroeide met de Nintento, de Rubiks kubus en Flippo's. We hebben het met de millennials over geld, werk, het sociale leven en de toekomst.