Het volgende klinkt bijna als een filmscript. Een rijke New Yorker nodigt 26 mensen bij hem thuis uit voor een pianoconcert en na afloop is er voor 1 miljoen dollar aan kunst uit zijn huis verdwenen. Whodunnit? Wie het weet mag het zeggen, want het is de 81-jarige New Yorkse kunstverzamelaar Alexis Gregory afgelopen weekend echt overkomen.

Hij nodigde de gasten uit in zijn appartement op 907 Fifth Avenue voor een intiem pianoconcert en een kleine kunstexpositie. Maar toen zijn butler Luc Marina Rodriguez om half twaalf de lege hapjesschalen en champagneglazen aan het opruimen was, ontdekte hij dat er dingen verdewenen waren. Maar liefst 8 gouden voorwerpen misten uit Gregory’s zestiende eeuwse kunstcollectie.

Aan de New York Post laat hij weten er erg mee te zitten en doet hij een oproep aan de dief: "Als de kunst niet terugkomt dan zal ik er alles aan doen om je in de gevangenis te krijgen." Omdat deze opoep misschien niet genoeg is zet de politie alles op alles om de rovers te achterhalen. Het is niet bekend hoe bekend Gregory was met zijn gasten, maar een medewerker noemde hen ‘zakenrelaties’. Intussen worden camerabeelden van buren en het gebouw afgespeurd op mogelijke aanwijzingen. Onder de verdwenen gouden voorwerpen bevinden zich een kruisbeeld en een hanger bezet met edelstenen.