De Inspectie van Verkeer en Waterstaat trok op vrijdag de landingsrechten in van luchtvaartmaatschappij Phuket Air. Bij een controle was gebleken dat de medische verklaring van één van de piloten niet meer geldig was.

Meer dan zeshonderd klanten van de luchtvaartmaatschappij raakten hierdoor in het weekend gedupeerd.

Reizen via een omweg

De reizigers komen nu met andere luchtvaartmaatschappijen uit Bangkok terug. Ze reizen via onder meer Kopenhagen, Zürich en Kuala Lumpur naar Nederland. Volgens een woordvoerder was Phuket Air maandag druk bezig met het omboeken van reizigers, maar door de voorjaarsdrukte werd dit erg lastig.

Reizigers krijgen geld terug

De woordvoerder gaf aan dat nog steeds niet precies duidelijk is hoeveel reizigers nog vastzitten in Bangkok. Phuket Air voert drie vluchten per week van en naar de Thaise hoofdstad uit. Reizigers die een vlucht met de maatschappij hadden geboekt, krijgen hun geld terug.

"Hetze" tegen Phuket Air

Er zullen geen vluchten van Phuket Air naar Nederland meer plaatsvinden tot de Thaise inspectie tevreden is met het veiligheidsniveau van de luchtvaartmaatschappij en de IVW hiervan heeft overtuigd. De luchtvaartmaatschappij sprak van een "hetze" van de inspectie tegen Phuket Air.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.