De eerste echte test van de nieuwe dienstregeling, de maandagochtendspits, is achter de rug. En de NS kreeg volgens een woordvoerder een recordaantal meldingen binnen.

Het gaat om zowel vragen, klachten als ‘negatieve berichten’. Vooral op sociale media klaagden veel reizigers. Het is er de drukste dag ooit voor de spoorwegen.

De NS presenteerde zondag de grootste veranderingen in de dienstregeling in de afgelopen tien jaar. De hoofd dienstregeling werkte vijf jaar aan dit project.

Vanaf een groot aantal stations gaan meer treinen rijden, onder meer tussen Almere en Schiphol en tussen Utrecht en Eindhoven. Op een aantal trajecten wordt de reistijd korter. Zo wint de reiziger zes minuten tussen Groningen en Leeuwarden en negen minuten tussen Den Haag en Eindhoven. 

Een aantal belangrijke bestemmingen krijgt meer rechtstreekse verbindingen en door betere aansluitingen wordt de wachttijd op enkele stations flink bekort.

Aan het nieuwe 'spoorboekje' kleven ook nadelen. Zo wordt de reistijd tussen Vlissingen en Rotterdam vier tot zes minuten langer en ook tussen Utrecht en Almere is de treinpassagier in één richting langer onderweg. De doorgaande intercity naar Eindhoven stopt niet meer in Dordrecht. Als compensatie rijdt er eens per uur een intercity naar Breda en rijdt de sprinter Dordrecht-Breda door naar Tilburg en Den Bosch.