De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert vandaag de onderzoeksresultaten rond de oorzaak van de ramp met de MH17.

Dit eindrapport gaat met name over de technische aspecten van de ramp. Eén van de conclusies, naar verwachting, is dat het vliegtuig is neergestort door toedoen van een BUK-raket.

EenVandaag staat helemaal in het teken van het verschijnen van dit rapport.  

Met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) nemen we het rapport door op de belangrijkste conclusies. We praten daarnaast met Ivo Daalder, Amerikaanse oud-NAVO ambassadeur van Nederlandse origine.

En hoe reageert Rusland op de bevindingen? Moskou had in aanloop naar de persconferentie alvast weinig vertrouwen in de uitkomst. Daarover schrijver en correspondent in Moskou, Pieter Waterdrinker.

In Radio EenVandaag een rondetafelgesprek met Helga Salemon, Ruslanddeskundige van Onderzoeksbureau Most, politiek commentator Kees Boonman en diplomatiedeskundige Robert van de Roer.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.