Oud-wielrenner van de Rabobankploeg Michael Rasmussen heeft bekend. Gedurende twaalf jaar (1998 tot 2010) heeft de Deense wielrenner via een persconferentie bekend gemaakt. "Tussen 1998 en 2010 heb ik doping gebruikt: epo, insuline, groeihormonen, cortisonen en bloedtransfusies. Ik heb alles aan de dopingautoriteiten verteld, ik zal nu niets daarover zeggen", aldus de Deen. En dat terwijl hij fietste voor de Nederlandse Rabobankploeg. 

De gele trui-drager in de Tour de France van 2007 werd tijdens die Tour op staande voet ontslagen, omdat hij had verzuimd zijn where-abouts, opgaven van verblijfplaatsen die verplicht zijn om onverwachte dopingcontroles mogelijk te maken, goed in te vullen. Hierna volgden vele rechtszaken die Rasmussen aanspande tegen de Rabo-ploeg, omdat hij van mening was onrechtmatig te zijn ontslagen. Of hij aan de dopingautoriteiten heeft verteld van het gebruik van andere (Rabo-)renners, is nog niet bekend.

In 2009 zei dopingzondaar Bernard Kohl dat meerdere Rabo-wielrenners doping hadden gebruikt. De Rabobankploeg reageerde destijds tegenover EenVandaag en zei dat er een zero tolerance-beleid binnen de Rabo-ploeg bestond. De vraag rijst nu of dat wel waar is. Kijk hier het item uit 2009 terug:

Tour ondanks dopingschandalen mateloos populair

Reportage over Armstrong (2004)

Over de toekomst van Armstrong

David Walsh over Lance Armstrong

David Walsh over Hein Verbruggen