Radio EenVandaag staat vandaag geheel in het teken van de twintigste editie van de Gay Pride in Amsterdam.

Live vanuit VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam ontvangen presentatoren Jan Mom en Suzanne Bosman onder meer Irene Hemalaar van de organisatie van de Gay Pride en Siep de Haan, initiatiefnemer van de allereerste Gay Pride in Amsterdam. 

Onderzoek homo-acceptatie

Daarnaast maken we de resultaten van een groot onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder jongeren naar homo-acceptatie bekend. Daar praten we over door met Tanja Ineke van het COC. Ook  schuift aan Remco Vonk, hij geeft sinds zijn 15e voorlichting op middelbare scholen.

Gay Pride Istanbul

Een maand geleden ging het nog helemaal mis tijdens de Gay Pride in Istanbul: de politie greep daar hard in met traangas, rubberen kogels en waterkanonnen. Toch is er dit jaar een delegatie van Turkse politici aanwezig om de Gay Pride hier in Amsterdam bij te wonen. Hier praten we over met Döne Fil, sinds haar coming out komt zij op voor homorechten. Zo nam zij het initiatief voor de eerste Turkse boot tijdens de Amsterdam Gay Pride.   

 Johan Kenkhuis is te gast over homoseksualiteit in de topsport en de positie van LHBT’s op de Antillen. 

Verder komt ook de Homo 100 aan de orde: wat maakt een lied nu een homohit, en wat moeten we met zo’n speciale homohitlijst, Hans Schiffers weet het. En we gaan live mee met een speciale ‘queer-rondleiding’ door het Stedelijk Museum. 

Muziek

The Voice finaliste Emmaly Brown komt live de speciaal door Fluitsma en Van Thijn geschreven Gay Pride Anthem zingen en de winnaars van The Voice 2014, O’G3NE, zullen ook drie keer live in de uitzending optreden. Dit als voorproefje op hun speciale optreden op een boot, de volgende dag tijdens de Canal Parade. 

Publiek is van harte welkom om de uitzending gratis bij te wonen. 

Vrijdag 31 juli, 14.00 tot 16.30 uur, VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam (aanmelden niet nodig).

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.