Er zijn grote demonstraties gaande in Brazilië. Ruim honderdduizend mensen gaan de straat op in grote steden als Brasilia, Rio de Janeiro en Sao Paulo. Veel Brazilianen ergeren zich aan de grote sommen geld die uitgegeven worden voor het aankomende WK terwijl de gewone burger steeds meer moet neerleggen voor dagelijks levensonderhoud.  

Het begon met woede over de prijsverhoging van het openbaar vervoer. Inmiddels gaan de protesten over de corruptie, het bouwen van grote geldverspillende voetbalstadions en de ongelijke verdeling van de nieuwe welvaart. Zelfs oud-voetballer Romario bemoeit zich ermee. Hij is parlementariër in Brazilië en richt zich tegen de geldverspilling die de organisatie van het WK voetbal met zich meebrengt. Op dit moment wordt de peperdure Confederations Cup in Brazilië gespeeld. De demonstranten vinden dit verspilling en in schril contrast staan met de inflatie en prijsstijgingen die gewone mensen te verduren krijgen.

De President van Brazilië Dilma Rouseff zegt te luisteren naar de demonstranten, maar de politie treedt intussen nog hard op en het einde van de rellen en protestacties is nog niet in zicht.

In EenVandaag, Max Westerman, oud-RTL correspondent in de VS en nu woonachtig in Rio de Janeiro duidt de rellen in Brazilië. Hoe is het eigenlijk gesteld met de rechten van de Brazilianen en waarom gaan veel jongeren uit de middenklasse de straat op. Ook vertelt een in Nederland werkende Braziliaan hoe hij de rellen vanuit hier beleefd. Hij houdt contact met Braziliaanse vrienden en familie en vertelt of zij ook demonstreren en wat hun redenen daarvoor zijn