Er gaat extra bezuinigd worden op de Publieke Omroep: bovenop de 200 miljoen die van het budget af gaat zijn er plannen om in 2016 nog eens 100 miljoen euro minder te besteden aan de drie publieke TV-zenders, de 6 radiozenders, de themakanalen en de regionale omroepen. 

Dat gaat te ver, vinden de omroepen zelf. Omroeppersoneel gaat woensdag actievoeren op het Malieveld in Den Haag onder het motto 'De Publieke Omroep bezuinig je niet 123weg'. Volgens de demonstranten gaan de extra bezuinigingen van 100 miljoen bovenop de al ingezette bezuinigen van 200 miljoen euro ten koste van de kwaliteit van de programma’s. 

Maar, zeggen critici, sommige programma's kunnen prima door een commerciële zender worden uitgezonden. 

In EenVandaag hoogleraar Huub Wijfjes. Hij noemt dit het einde van de Publieke Omroep. Mediacolumnist van de Volkskrant, Jean Pierre Geelen, is het juist van mening dat er wel wat van het budget af kan. Volgens hem horen entertainment en sport meer bij de commerciele omroepen thuis. De Nederlandse Publieke Omroep moet volgens hem niet piepen. En mediaondernemer Ruud Hendriks was het eens met vorige bezuiniging, maar vindt dit nu wat te ver gaan.

Kan de omroep nog meer snijden? Wat is eigenlijk de taak van de Publieke Omroep? En komt die in gevaar als die extra bezuinigingen doorgang vinden?